Butterfish file la cuptor

Butterfish file la cuptor

Butterfish este un peste marin care se gaseste si la noi atat in restaurante cat si in comert. Acest peste contine cu 50% mai multe omega 3 decat somonul si are o aroma mai discreta fata de somon. Iti prezentam o reteta simpla cu butterfish file la cuptor.

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lamaie2 bucati
  • patrunjel4 lingurite
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • suc de lamaie1 ceasca
  • unt nesarat8 lingurite
  • ceapa verde4 lingurite
  • butterfish4 fileuri
Preparare

Preincalzeste cuptorul la 350 grade si unge cu unt o tava.

Amesteca intr-un bol untul, patrunjelul si ceapa verde.

Aseaza fileurile de butterfish in tava, stropeste-le cu suc de lamaie si presara sare si piper.

Toarna peste fileuri cate 2 lingurite din compozitia de unt, ceapa si patrunjel.

Pune pestele in cuptor pentru 5 minute, pana se topeste untul, scoate-l din cuptor si intoarce fileurile, da-le cu amestecul de unt ramas si baga iar pestele la copt pentru 10 minute sau pana cand intra usor furculita in peste.

Garniseste fileurile de butterfish cu patrunjel si felii de lamaie si serveste-le.

Recomandari