Peste cu legume la cuptor

Peste cu legume la cuptor

Astazi va oferim o reteta de Peste cu legume la cuptor pregatita de doamna Laura Laurentiu. Se prepara rapid iar rezultatul este savuros si sanatos. Bucura-te de minunatia imbinarii aromelor din acest preparat, la cuptor. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  ziua pacalelilor  paste  
Ingrediente
  • rosii in bulion400 ml
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov2 bucati
  • patrunjel0
  • telina1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • vin alb200 ml
  • usturoi uscat2 catei
  • cimbru0
  • sare0
  • piper10 boabe
  • ardei gras1 bucata
  • crap250 g
  • dafin2 foi
  • faina4 linguri
Preparare

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza (poza 1) apoi se dau prin faina. Se incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei si pestele se rumeneste pe ambele parti.

Odata rumenit, pestele se scoate din tigaie si se pastreaza deoparte. In aceeasi tigaie, fara a o spala, se adauga restul de ulei, apoi ceapa tocata, telina tocata marunt, usturoiul zdrobit si ardeiul taiat fasiute.

Se calesc pana incep sa se inmoaie, amestecand constant,  apoi se adauga si morcovii curatati si taiati rondele. Se adauga 2-3 linguri de vin si se inabusa legumele timp de 5-6 minute.

Se ia de pe foc tigaia cu legume si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Intr-o tava adanca, potrivita pentru cuptor si de dimensiuni adecvate cantitatii de peste ce urmeaza sa se pregateasca, se  aseaza toate legumele. Deasupra se aseaza bucatile de peste, se toarna sucul de rosii iar rosiile se toaca marunt si se distribuie deasupra pestelui. Se toarna restul de vin in tava. (poza 2)

Se adauga boabele de piper (eu am pus piper rosu, e foarte aromat fara a fi iute), frunzele de dafin rupte in bucati si cateva ramurele de cimbru. (poza 3)

Tava se acopera foarte bine (cu capacul sau cu foile de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru 45 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza capacul si se mai lasa in cuptor pana cand se rumeneste preparatul deasupra. (poza 4)

Se serveste pestele cald, presarat cu verdeata tocata, alaturi de o portie de legume din tava, cu mamaliga sau cartofi natur (sau ce garnitura ii place fiecaruia). Optional, se poate stropi cu mujdei de usturoi (optiunea mea a fost sa o fac).

Peste cu legume la cuptor de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!




Sursa foto: www.retetecalamama.ro

Recomandari