Ajo blanco

Ajo blanco sau gazpacho este o delicioasa supa dupa o reteta intr-un arzator si original spirit spaniol. Intr-adevar Ajo blanco este ca focul, gustoasa si picanta. Pe baza de usturoi Ajo blanco este foarte aromata si se serveste cu un cocktail de ingrediente savuroase intr-o combinatie inedita.
Ingrediente
- ulei de masline1 pahar
- otet de vin1 lingurita
- apa1 l
Preparare
Se tine painea in apa rece la inmuiat citeva minute;
Se pun in mixer, pe rand: miezul de paine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se amesteca bine de tot. Daca nu se trec prin
mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu uleiul, painea, sarea si otetul;
Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se
adauga apoi incet-incet apa rece (pana la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste;
Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de paine prajita. Se acompaniaza
neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.
Tips
Citeste si delicioasa reteta de: Supa cu usturoi .