Perle caramelizate de pepene galben

O reteta extrem de simpla, de inspiratie franceza, cu un gust divin si un aspect uimitor. Veti fi extrem de incantati de perlele caramelizate de pepene galben pe care le puteti servi vin alb demidulce. Savurati!
Ingrediente
- zahar tos250 g
- apa minerala3 linguri
- pepene galben1 bucata
- susan0
- zeama de lamaie2 lingurite
Preparare
Taiati pepenele galben in doua, transversal, curatati-l de seminte si cu ajutorul unei linguri pentru inghetata formati 12 bile din pulpa pepenelui.
Asezati bilele pe o hartie absorbanta. Infigeti in fiecare bila cate o scobitoare din lemn.
Intr-un vas, puneti pe foc zaharul tos, apa minerala si o lingurita de zeama de lamaie. Lasati sad ea in clocot fara sa amestecati, pana ce capata o culoare caramel.
Luati de pe foc si adaugati cealalta lingurita de zeama de lamaie pentru a opri arderea zaharului.
Una cate una, inmuiati bilele de pepene in caramel apoi lasati-le sa se raceasca putin apoi rostogoliti-le prin semintele de susan, nuca sau fulgi de migdale, dupa preferinta.
Lasati-le sa se intareasca intr-un loc racoros.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"sensul vietii este acela de a cauta fericirea!"