Terina de somon afumat
Aseaza aceasta terina pe masa de Craciun sau de Revelion langa celelalte preparate. Terina se face usor si iti la fel de repede iti vei incanta si musafirii. Pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore este bine sa o faci cu o zi inainte de a o servi.
Recomandat pentru Evenimente
nunta zile de nastere cina romantica craciun revelion valentine`s day ziua femeii onomastica floriiIngrediente
- sare0
- piper0
- suc de lamaie1 jumatate
- capere8 lingurite
- gelatina7 g
- crema de branza450 g
- somon afumat500 g
Preparare
Pune o folie de plastic de 23 X13 cm intr-o tava.
Foloseste trei sferturi din somon si aseaza-l peste folia de plastic, pana peste marginile tavii pentru a putea apoi sa impaturesti preparatul.
Pune deoparte suficient somon astfel incat sa faci stratul de mijloc de lungimea tavaii, iar apoi marunteste restul somonului.
Pune in gelatina 3 lingurite de apa fierbinte pana cand gelatina se dizolva. Amesteca crema de branza, somonul, sucul de lamaie, caperele si gelatina pana cand se imbina bine.
Pune jumatate de umplutura in tava cu somon. Pune cealalta fasie de somon peste compozitie si apune apoi cealalta jumatate de compozitie.
Impatureste somonul de pe marginea tavii pentru a acoperi terina.
Pune o folie de plastic deasupra si lasa terina cel putin 4 ore la frigider sau peste noapte.
Serveste-o felii alaturi de o salata usoara din frunze de salata, suc de lamaie, ulei de masline, sarea si piper.