Piept de rata in sos de portocale

Astazi iti prezentam `Piept de rata in sos de portocale`, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Va fi un adevarat deliciu pentru toti membrii familiei!
Recomandat pentru Evenimente
nunta botez zile de nastere cina romantica craciun revelion valentine`s day ziua femeii onomasticaIngrediente
- broccolli0
- cartof0
- lapte0
- miere250 g
- morcov0
- portocala500 ml
- unt500 g
- oregano0
- sare0
- piper0
- boia dulce0
- nucsoara0
- piept de rata2400 g
- crema de trufe15 g
Preparare
Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Sosul de portocale: se topeste unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere si lapte amestecand incontinuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa.
Intre timp se pun pe foc cartofii, cu putina sare iar dupa ce au fiert se paseaza amestecandu-se cu unt si lapte si se asezoneaza cu crema de trufe.
Morcovii se taie bastonase si se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun si nucsoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.
Mod de servire
Pieptul de rata se scoate de la cuptor, se taie felii se stropeste cu sos de portocale si se serveste alaturi de morcovi fierti, piure de cartofi si trufe, asezonat cu broccoli.
***Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie - decembrie 2015. in iunie promovam bucataria frantuzeasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este Vaporu`.
Reteta frantuzeasca `Piept de rata in sos de portocale` a fost oferita si preparata de `Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).