Paine cu curmale
Un fel de paine gustos si aspectuos, painea cu curmale este o reteta inedita, italiana. Pentru mai multa savoare, dupa preferinta se poate pune si putin cascaval in aluat. O paine inedita si gustoasa. Pofta buna!
Ingrediente
- alune60 g
- curmale1 ceasca
- struguri60 g
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- praf de copt1 pachet
- ghimbir3 g
- bicarbonat3 g
- nucsoara3 g
- zeama lamaie1 lingura
- faina2 cesti
- suc de mere2 linguri
Preparare
Se amesteca bine curmalele zdrobite cu zeama de lamaie, sucul de mere.
In alt vas se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonat, ghimbir si nuscoara.
Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua, apoi se adauga strugurii si alunele.
Se pune la copt intr-un vas tapetat 30 de minute, pana scobitoarea infipta in aluat iese curata.
Tips
Se poate pune si putin cascaval in aluat.