Clatite cu sos de cirese

Clatite cu sos de cirese

Prepara niste clatite inedite cu cirese si iti vei incanta absolut toti prietenii! Sunt delicioase si vor fi o ocazie tocmai buna de a manca ceva dulce si extrem de aromat in sezonul cireselor, atat de indragite in prepararea dulciurilor!

Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  onomastica  
Ingrediente
  • cirese400 g
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • sare10 g
  • apa minerala100 ml
  • indulcitor125 g
  • unt nesarat0
  • faina100 g
  • zeama de lamaie0
  • clatita12 bucati
  • granule de gelatina1 plic
Preparare

Se prepara clatitele conform retetei clasice, doar ca se pune mai multa compozitie.

Se aseaza clatitele pe o farfurie plata, unse cu unt nesarat si acoperite.

Se spala ciresele, se curata de samburi, se taie pe jumatate si se pun intr-o tigaie de teflon cu jumatate din cantitatea de indulcitor si 1 lingurita de ulei, la foc mic si acoperit;

Se lasa ciresele pe foc pana se inmoaie, cam 10 minute;

Se da capacul deoparte, se adauga o jumate din continutul unui plic de Gelfix, restul de indulcitor si zeama de lamaie, se da focul mai tare si se mai tine 2 minute.

Se stropesc clatitele pe ambele parti cu sosul de cirese, se aseaza pe un platou si se orneaza cu ciresele din amestec.

Tips

Se servesc fierbinti.

Recomandari