Clatite cu sos de cirese

Prepara niste clatite inedite cu cirese si iti vei incanta absolut toti prietenii! Sunt delicioase si vor fi o ocazie tocmai buna de a manca ceva dulce si extrem de aromat in sezonul cireselor, atat de indragite in prepararea dulciurilor!
Ingrediente
- cirese400 g
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- sare10 g
- apa minerala100 ml
- indulcitor125 g
- unt nesarat0
- faina100 g
- zeama de lamaie0
- clatita12 bucati
- granule de gelatina1 plic
Preparare
Se prepara clatitele conform retetei clasice, doar ca se pune mai multa compozitie.
Se aseaza clatitele pe o farfurie plata, unse cu unt nesarat si acoperite.
Se spala ciresele, se curata de samburi, se taie pe jumatate si se pun intr-o tigaie de teflon cu jumatate din cantitatea de indulcitor si 1 lingurita de ulei, la foc mic si acoperit;
Se lasa ciresele pe foc pana se inmoaie, cam 10 minute;
Se da capacul deoparte, se adauga o jumate din continutul unui plic de Gelfix, restul de indulcitor si zeama de lamaie, se da focul mai tare si se mai tine 2 minute.
Se stropesc clatitele pe ambele parti cu sosul de cirese, se aseaza pe un platou si se orneaza cu ciresele din amestec.
Tips
Se servesc fierbinti.