Clatite chinezesti

Recomand clatitele chinezesti celor indragostiti de mancarea chinezeasca. Clatitele chinezesti au o aroma exotica, sunt satioase si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- usturoi uscat2 catei
Preparare
Se face blatul pentru clatite din apa, faina, sare si putin ulei;
Se rumenesc doar pe o parte;
Se taie legumele in fasii subtiri;
Se prajeste usturoiul (taiat marunt) in ulei, se adauga legumele si se lasa la foc mare timp de 2-3 min, amestecand continuu;
Se toarna sosul de soia, se condimenteaza, se amesteca bine, dupa care se adauga boabele de soia si se mai lasa aproximativ 1-2 min;
Dupa ce s-a racit, se ia cate o lingura din aceasta compozitie, se pune pe merginea unei jumatati a foii de clatite si se ruleaza la fel ca si sarmalele;
Se prajesc in ulei pana se rumenesc.
Tips
Se mai pot servi cu sos dulce-acrisor. Iata cateva retete de sosuri .