Caramele cu nuca

Caramelele cu nuca sau fara au fost indragite dintotdeauna de cei mici si cei mari. Iar entuziasmul pentru niste caramele cu nuca home made va fi mult mai mare iar popularitatea d-voastra in familie va creste. In plus daca aveti nepoti veti fi sigur ajutata la prepararea acestor minuni de caramele
Ingrediente
- zahar450 g
- frisca6 linguri
- unt25 g
- ciocolata neagra175 g
Preparare
Se amesteca zaharul cu frisca pana se obtine o compozitie groasa;
Se adauga untul moale, ciocolata rasa si se topesc la foc mic, amestecand continuu;
Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare, amestecand energic. Se ia oala de pe foc, se bate compozitia pana se ingroasa, se unge o forma si se toarna compozitia in ea;
Dupa ce s-a racit se presara nuca tocata si se taie caramelele in patratele.
Tips
Dupa ce s-au racit de tot, aceste caramele cu nuca se pastreaza intr-o cutie cu capac; Caramele cu nuca se potrivesc foarte bine si oferite cadou, intr-o punguta transparenta legata cu o funda colorata.