Casata de zmeura

Casata de zmeura merita o incercare din partea dvs. Ati avut o saptamana grea, ati intrat in week-end si parca ati savura ceva bun dar nu va vine nici o idee. Ce-ar fi sa incercati casata de zmeura?! N-o sa va ia nici timp, nici bani s-o preparati. Pofta buna!
Ingrediente
- zahar250 g
- frisca300 g
- ou6 bucati
Preparare
Se freaca ouale cu zaharul;
Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste se adauga vanilia;
Se da la o parte, se acopera si se lasa un sfert de ora;
Se toarna laptele incet peste oua, amestecand intr-una;
Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit si se amesteca pana se ingroasa astfel incat, scotand lingura, sa ramana pe ea un strat subtire de crema;
Se da la o parte, amestecand din cand in cand pana se racoreste.
Cand compozitia s-a racit, se combina cu zmeura zdrobita, se toarna in forme si se da la congelator sa inghete bine.
Tips
Nu trebuie lasata sa inghete prea mult, deoarece pierde din aroma.