Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Daca va hotarati sa preparati aceasta reteta de pui la cuptor, nu veti face deloc o alegere rea. Casa se va umple de un miros irezistibil, in timp ce pulpele se vor rumeni in cuptorul incins. Pulpele de pui la cuptor pot fi combinate cu succes cu diferite salate, legume

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • rosie500 g
  • ulei de floarea-soarelui1 ceasca
  • vin alb1 cana
  • usturoi uscat1 capatana
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • carne de pui6 bucati
Preparare

Ai nevoie de 6 pulpe de pui.
Se spala pulpele, se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza cu sare, piper, in crestaturi se introduc felii de usturoi;

Cartofii curatati de coaja, spalati, se taie in bucati mari(sferturi), se sareaza putin;

Rosiile curatate de coaja, se taie marunt, se amesteca cu usturoiul ramas(pisat), ulei si putina sare;

Tava de la cuptorul aragazului se unge cu ulei din abundenta, se asaza pulpele, printre ele se pun cartofii;

Se toarna o cana de vin peste toate. Deasupra se toarna rosiile amestecate cu usturoi. Se presara putin cimbru;

Se introduce in cuptorul incalzit. Din cand in cand dupa ce incepe sa fiarba zeama care s-a format in tava, se ia cu lingura zeama si se pune peste toate.

Tips

Cititi si aceste retete de pui: Pui Shanghai Rulada de pui cu portocale

Recomandari