Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

E o reteta ideala pentru petreceri, si se poate face si in varianta de post, folosind salata de vinete fara maioneza. Mare atentie insa trebuiesc facute cu doar cateva ore inainte de petrecere si pastrate la rece fiindca sunt foarte usor alterabile.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  cina romantica  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • rosie5 bucati
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • sare0
  • vinete1 kg
Preparare

Se coc vinetele pe toate partile si dupa ce s-au copt se pun asa fierbinti intr-un castron cu apa rece, ca sa se poate curata mai usor. (poza 1)

Se curata bine de coaja si se lasa la scurs pe o sita 10-15 minute. (poza 2)

Se toaca apoi bine.Atentie se vor toca pe un fund de lemn si cu un cutit de lemn special pentru vinete, pentru ca altfel oxideaza mai repede.
Se freaca bine cu putin ulei. (poza 3)

Un galbenus fiert pasat bine si un galbenus crud de freaca bine cu ulei , pana aobtinem o maioneza.Din cand in cand picuram cate un strop de apa minerala rece ca sa nu se taie si ca sa se mai albeasca maioneza.Se adauga apoi maioneza peste vinete si se amesteca pana se incorporeaza bine. (poza 4)

Se taie cate un capac la rosii , se scobeste miezul cu o lingura si se da deoparte. Pentru un aspect mai placut eu am taiat capacelul in zig-zag operatiune care se poate face fie cu o unealta speciala fie cu un cutit bine ascutit. (poza 5)

Se umplu apoi rosiile cu salata de vinete si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia. (poza 6)


Rosii umplute cu salata de vinete de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari