Varza cu taitei de casa

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Ingrediente
- ou4 bucati
- varza alba2500 g
- sare50 g
- piper5 g
- faina1 kg
- untura250 g
Preparare
Evenimentul este desfasurat cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications, iar reteta este preluata din retetarul `Retetele bunicului`, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com.
Produsul "Varza cu taitei de casa" poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 - 10 februarie, zilnic, intre orele 16 - 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii - P-ta Sf. Vineri).
MOD DE PREPARARE
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime.
Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Tips
Preparatul se serveste cald.