Compot de dovleac

Compot de dovleac

Toamna aceasta trebuie sa incerci ceva inedit! Prepara pentru intreaga familie un compot de dovleac cu zahar vanilat si scortisoara si te vei bucura de aprecierea celor dragi. Il poti consuma imediat dupa ce il pregatesti sau il poti pastra pentru iarna.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar10 linguri
  • zahar vanilat3 plicuri
  • scortisoara0 dupa gust
  • dovleac2 kg
  • apa0 dupa gust
Preparare

Dovleacul se curata de coaja si de semnine si apoi se spala bine sub jet de apa rece.

Intr-o cratita cat mai mare se pune o cantitate suficienta de apa, se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se lasa sa dea in clocot.

Se adauga apoi bucatile de dovleac si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand dovleacul se inmoaie. Ai grija sa amesteci din cand in cand in compot pentru ca bucatile de dovleac sa se inmoaie uniform si sa fie bine patrunse de aroma scortisoarei.

Cand bucatile de dovleac au devenit moi se ia cratita de pe foc si se lasa compotul sa se raceasca.

Se serveste rece!

Daca vreti sa-l pastrezi pentru iarna, pune-l in borcane pe care apoi le inchizi ermetic si sa le sterilizezi.

Recomandari