Prajitura de ciocolata in trei straturi

Prajitura de ciocolata in trei straturi

Daca vrei sa prepari ceva deosebit pentru tine si cei dragi, iti propunem sa incerci aceasta prajitura de ciocolata in trei straturi. Este un desert usor, delicios, ce poate fi servit si in perioada postului. Vei innebuni dupa gustul cremos, imbogatit cu alune caju.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • nuci pecan1 pahar
  • cacao pudra450 g
  • ulei de cocos120 ml
  • sare1 praf
  • vanilie3
  • caju2 pahare
  • apa120 ml
  • sirop de artar150 ml
Preparare

Pentru blat:

1 pahar nuci pecan
4 lingurite sirop de artar
250 grame cacao pudra
1 praf de sare
1 lingurita vanilie

Pentru crema:

2 pahare alune caju
120ml ulei de cocos
120ml sirop de artar
120ml apa
2 lingurite vanilie
180 grame cacao pudra

Preparare:

Pentru a prepara aluatul, se pun toate ingredientele pentru blat intr-un blender si se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.

Dupa ce compozitia este gata, se aseaza in forme speciale

Pentru a prepara crema, alunele caju se lasa la uscat timp de 15 minute, dupa care se pun in blender impreuna cu siropul de artar, vanilia si apa si se amesteca pana cand compozitia devine suficient de cremoasa.

Se adauga pudra de cacao si uleiul de cocos si se amesteca in continuare in blender.

Dupa ce crema este gata, se aseaza peste blatul pus deja in formele speciale si se tin la frigider timp de cateva ore. Dupa ce s-au intarit, se pot scoate din cuptor si se orneaza cu ciocolata si cu nuci pecan sau alune caju.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
usor si greu
  • person

    "merita dupa o despartire sa mai plangem dupa el?"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere