Salata cu varza de Bruxelles
Vei indragi aceasta salata cu varza de Bruxelles caramelizata la cuptor combinata cu bacon crocant, alune pecan prajite si dressing vinegreta. Aceasta salata se poate servi calda sau la temperatura camerei.
Ingrediente
- varza bruxelles900 g
- ulei de masline3 lingurite
- sare1 lingurita
- piper0
- bacon6 felii
- sos vinegreta2 lingurite
- sirop de artar1 lingurita
- alune pecan100 g
Preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Pune alunele pecan pe o foaie de copt si lasa-le timp de 5 minute. Dupa ce s-au copt marunteste-le si pune-le deoparte.
Creste temperatura la 200 de grade si pune bucatile de bacon la copt, timp de 10 -15 minute, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta. Pune baconul copt pe un servetel, pentru a se scurge grasimea si pastreaz-om iar cand se raceste baconul, taie-l fin.
Da cuptorul la 220 si pune in tava peste foaie de copt, varza de Bruxelles, grasimea de la bacon, uleiul de masline, sarea si piperul. In 20 de minute varza se va carameliza si va deveni frageda.
Adauga vinegreta si siropul de artar, gusta, mai pune sare si piper, daca trebuie si chiar inainte de servire pune alunele pecan si baconul.