Aperitive in forma de morcovi
Iata o reteta inedita: pizza vegetariana taiata in forma de morcovi. Este un preparat inedit, in culori vii, care in mod sigur va infrumuseta orice masa in aceasta perioada. Este ideala pentru persoanele care tin post, dar doresc sa opteze pentru ceva diferit.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- zahar0
- broccolli1 bucata
- lapte soia0
- morcov500 g
- ulei de floarea-soarelui0
- drojdie0
- sare0
- apa0
- faina1 punga
- cascaval vegetal0
Preparare
Dupa ce se prepara aluatul de pizza, acesta se intinde cu ajutorul unui facalet si se taie in bucati, astfel incat sa redam forma unor morcovi. Aluatul care ramane in plus se taie in fasii subtiri si se lipeste pe fiecare felie de pizza, astfel incat sa creeam frunzele morcovilor. Inainte de a lipi fasiile de aluat, feliile se pot unge cu putin lapte de soia, folosind o pensula speciala, dupa care se poate presara putin faina, pentru ca aluatul sa nu devina lipicios.
Pe tava se pune hartie de copt, dupa care se aseaza feliile de `morcovi`, astfel incat sa ramana putin spatiu intre ele. In tot acest timp cuptorul se lasa la incins.
Tava cu feliile de pizza se introduce la cuptor si se lasa cca. 8 minute sau pana cand aluatul capata aspectul dorit. Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Cascavalul vegetal trebuie incalzit, dupa care se intinde pe fiecare felie in parte. Morcovii se curata si se toaca marunt si se presara peste fiecare felie in parte, dupa ce cascavalul a fost bine intins.
Broccolli se taie in bucati cat mai mici si se adauga peste fasiile ramase.
Inainte de a fi serviti, `morcovii` pot fi tinuti la rece.