Musaca de spaghetti
O alternativa absolut delicioasa la clasica musaca este cea cu spaghetti. Daca n-ai incercat pana acum aceasta reteta te sfatuim sa nu mai stai pe ganduri. Musacaua de spaghetti se serveste rece si are un gust desavarsit, dar mai ales un aspect inedit.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ou2 bucati
- spaghete1 punga
- marar1 legatura
- bulion4 linguri
- carne de vita1 kg
Preparare
Se fierbe apa cu sare si putin ulei apoi se pun spaghettele (uleiul are rolul d ea le ajuta sa nu se lipeasca unele de altele). Cand apa clocoteste se pun spaghettele si se lasa sa fiarba. Cand sunt gata se scot cu o paleta si se lasa deoparte (poza 2)
Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc mestecand continuu cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii, sare, piper mararul tocat marunt si ouale, se amesteca bine, se mai da intr-un clocot, apoi se da deoparte amestecul rezultat. (poza 3)
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde pe fundul tavii jumatate din cantitatea de spaghette. (poza 4)
Deasupra se aseaza uniform amestecul de carne si se acopera cu restul de spaghette. (poza 5)
Apoi se adauga sosul de rosii si se da la cuptor, la foc mic, circa o ora. (poza 6)
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza. Nu incercati sa o taiati cat e calda fiindca o sa stricati tot aspectul. (poza 7)
Musaca de spaghetti de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted. ( william shakespeare )"