Vinete cu parmezan

Vinete cu parmezan

Reteta este una traditionala din sudul Italiei, extrem de simplu de pregatit, insa incarcata de arome italienesti: o combinatie savuroasa de mozzarella, parmezan, busuioc si putin usturoi. Pregateste acest fel de mancare si intreaga familie va fi cu siguranta incantata.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • branza mozzarella250 g
  • branza parmezan150 g
  • rosie2 kg
  • ulei de floarea-soarelui400 ml
  • vanata2 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • busuioc0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
Preparare

Vinetele se spala bine sub jet de apa rece, li se taie coditele si apoi se taie felii (pe lungime) de aproximativ 1 cm grosime. Se sareaza feliile de vinete pe ambele parti si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cat timp se scurg vinetele se prepara sosul de rosii. Rosiile se spala bine sub jet de apa, se oparesc putin, apoi se decojesc si se toaca marunt.

Cateii de usturoi se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins in care se adauga usturoiul tocat. Cand usturoiul incepe sa se rumeneasca, adaugam rosiile si le fierbem timp de 15-20 de minute. La final se adauga un praf de sare si cateva frunze de busuioc rupte cu mana.

Sosul se ia de pe foc si revenim la vinete. Vinetele se scot din strecuratoare, se aseaza pe un prosop de hartie absorbant si se preseaza pe fiecare parte astfel incat sa elimine toata zeama.

Intr-o tigaie, se incinge o cantitate suficienta de ulei si se prajesc vinetele care trebuie sa fie rumenite pe ambele parti. Se scot din nou pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei. In acest mod se rumenesc toate feliile de vinete.

Mozzarella se taie in feliute subtiri si se intinde pe un tocator. Separat, radem parmezanul intr-un castron.

Intr-o tava cat mai adanca si incapatoare se aseaza ingredientele astfel: primul strat de felii de vinete, peste ele 4-5 linguri de sos de rosii, apoi cateva frunze de busuioc, feliute de mozzarela si o mana de parmezan. Continuam in acest mod adaugand ingredientele in aceeasi ordine pana umplem tava. Atentie! Ultimul strat trebuie sa fie de parmezan.

Cuptorul se incinge la treapta 6 (220-240 grade C). Introducem tava in cuptorul incins si o lasam la copt pentru aproximativ 20 de minute, pana ce parmezanul de deasupra se gratineaza.

Tips

Vinetele cu parmezan se servesc calde!

Recomandari