Couscous cu naut, fenicul si citrice

Nautul este o leguma o plina de proteine si nutrienti. Feniculul caramelizat se imbina perfect cu aroma nautului, maslinele suculente, zeama de lamaie si portocale, iar garnitura de couscous completeaza preparatul.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- ulei de floarea-soarelui10 ml
- ulei de masline3 linguri
- sare1 praf
- naut400 g
- suc de lamaie1 bucata
- cuscus1 cana
- coriandru2 g
- fenicul1 capatana
- suc de portocale1 bucata
- coaja rasa de portocala0
- coaja rasa de lamaie0
Preparare
Taie feniculul in bastonase de 0.5 cm grosime si pastreaza frunzele pentru garnisire.
Incalzeste 2 lingurite de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga feniculul si amesteca ocazional, pana cand se caramelizeaza, cam 10 minute. Adauga coriandrul, nautul din conserva, maslinele si sucul de lamaie si amesteca-le. Lasa compozitia la foc mediu si amesteca ocazional.
Stoarce sucul de la portocala, pune-l intr-o cana si completeaza cu apa, cand cand umpli cana.
Pune intr-un bol couscousul si putina sare, amesteca-le, dupa care toarna 2 cani de apa fiebinte. Lasa sa stea compozitia timp de 5 minute, pana se absoarbe apa, iar apoi adauga uleiul si amesteca pana obtii textura de bob cu bob.
Pune zeama formata intr-o tigaie, alaturi de o lingurita de ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala si sare si lasa-le pe foc pana dau in fiert. Adauga apoi couscous-ul. Acopera tigaia, ia-o de pe foc si las-o la racit cel putin pentru 5 minute.
Pentru a servi pune un pat de 2 liguri de couscous, deasupra adauga nautul si feniculul si la final garniseste farfuria cu furnze de feniculul.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cel mai sigur semn ca cineva nu este importanteste silinta cu care isi da importanta."