Couscous cu naut, fenicul si citrice

Couscous cu naut, fenicul si citrice

Nautul este o leguma o plina de proteine si nutrienti. Feniculul caramelizat se imbina perfect cu aroma nautului, maslinele suculente, zeama de lamaie si portocale, iar garnitura de couscous completeaza preparatul.

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Ingrediente
  • ulei de floarea-soarelui10 ml
  • ulei de masline3 linguri
  • sare1 praf
  • naut400 g
  • suc de lamaie1 bucata
  • cuscus1 cana
  • coriandru2 g
  • fenicul1 capatana
  • suc de portocale1 bucata
  • coaja rasa de portocala0
  • coaja rasa de lamaie0
Preparare

Taie feniculul in bastonase de 0.5 cm grosime si pastreaza frunzele pentru garnisire.

Incalzeste 2 lingurite de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga feniculul si amesteca ocazional, pana cand se caramelizeaza, cam 10 minute. Adauga coriandrul, nautul din conserva, maslinele si sucul de lamaie si amesteca-le. Lasa compozitia la foc mediu si amesteca ocazional.

Stoarce sucul de la portocala, pune-l intr-o cana si completeaza cu apa, cand cand umpli cana.

Pune intr-un bol couscousul si putina sare, amesteca-le, dupa care toarna 2 cani de apa fiebinte. Lasa sa stea compozitia timp de 5 minute, pana se absoarbe apa, iar apoi adauga uleiul si amesteca pana obtii textura de bob cu bob.

Pune zeama formata intr-o tigaie, alaturi de o lingurita de ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala si sare si lasa-le pe foc pana dau in fiert. Adauga apoi couscous-ul. Acopera tigaia, ia-o de pe foc si las-o la racit cel putin pentru 5 minute.

Pentru a servi pune un pat de 2 liguri de couscous, deasupra adauga nautul si feniculul si la final garniseste farfuria cu furnze de feniculul.

Recomandari