Risotto cu orz, ardei si ciuperci

Risotto cu orz, ardei si ciuperci

Daca obisnuiesti sa consumi risotto insa te-ai saturat de acelasi gust, incearca acum o varianta putin mai exotica, folosind orz in combinatie cu ardei gras. Adauga si ciuperci si noi te asiguram ca vei obtine un adevarat deliciu!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua copilului  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ciuperci400 g
  • vin alb250 ml
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline1 lingura
  • cimbru1 lingura
  • margarina vegetala1 lingura
  • orz300 g
  • ceapa rosie2 bucati
  • supa de zarzavat1 l
  • ardei galben1 bucata
Preparare

Incinge intr-un vas metalic margarina amestecata cu uleiul de masline, iar dupa ce s-au incins, adauga ceapa, ardeiul gras galben taiat cubulete si usturoiul, tocat marunt, alaturi de un praf de sare si piper verde.

Dupa ce prajeala a devenit usor aurie, adauga boabele de orz spalate si scurse bine si prajeste 2 minute, amestecand continuu.

Adauga cei 250 de ml de vin alb sec, amesteca bine si lasa la foc mic pana ce se evapora complet si lasa doar aroma.

Adauga imediat ciupercile tocate mare, alaturi de trei sferturi din cantitatea de supa si cimbru. Lasa la foc mic vasul pana ce orzul se inmoaie bine. Ai grija sa amesteci constant sa nu se lipeasca.

Completeaza cu restul supei, mai lasa 5 minute pe foc, apoi stinge aragazul.

Tips

Adauga parmezan ras fin.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Se intampla...
  • person

    "motto cel mai clar e lipsa unei certitudini!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right