Tocana de legume cu ciuperci

Tocana de legume cu ciuperci

Daca nu stii ce sa prepari in perioada postului, noi iti propunem sa incerci tocana de legume cu ciuperci. Tocana de legume este numai buna daca vrei sa mananci ceva sanatos si usor de facut, in plus, aroma ciupercilor ii va da un gust aparte.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci500 g
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • rosie5 bucati
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • usturoi uscat2 catei
  • sare0
  • piper0
  • gulie1 bucata
  • ardei gras2 bucati
  • vinete1 bucata
Preparare

Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie.

Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, gulia, ardeii, rosiile si vanata cubulete.

Se pune ceapa la calit, cand a devenit sticloasa se adauga morcovul rondele, gulia si vanata.

Se calesc cam 5-7 min dupa care adaugam ardeiul gras si ciupercile.

Se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa la fiert pana ce lichidul lasat de ciuperci scade si legumele s-au inmuiat bine.

Daca legumele nu sunt bine patrunse se mai adauga putina apa si se continua fierberea.

Adaugam si rosiile decojite si taiate cubulete si fierbem pana ce scade aproape tot lichidul.

Tocam cateii de usturoi si le dam drumul in tocana.

Presuram putin patrunjel verde si oprim focul.

Se serveste atat calda cat si rece cu paine proaspata!

Tocana de legume cu ciuperci, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro

Recomandari