Conopida cu bacon, parmezan si smantana

Conopida cu bacon, parmezan si smantana

Conopida este una din legumele preferate de toamna, gratie lejeritatii cu care se gateste si multitudinii de preparate culinare la care aceasta se preteaza. Astazi iti oferim o delicatesa pentru simturi, un gratin de conopida cu smantana cremoasa si parmezan aromat!

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • usturoi uscat2 catei
  • sare0
  • piper0
  • bacon500 g
  • smantana500 g
  • conopida500 g
  • parmezan100 g
Preparare

Ceapa alba si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la prajit in uleiul bine incins.

Dupa ce devin aurii se adauga baconul, taiat in feliute subtiri, si se rumeneste bine.

Conopida se spala, se desface in buchetele mici si se pune la fiert 10 minute in apa cu sare. Se adauga in amestecul de ceapa si usturoi.

Se adauga un praf de sare, se acopera vasul si se lasa la foc mic maxim 10 minute, dupa care se adauga praful de piper.

Amestecul se pune intr-un vas termorezistent mediu ca inaltime, se aranjeaza uniform, se adauga cele 2 oua batute bine inainte cu smantana si apoi parmezanul ras pe razatoarea mare (sau cumparat deja ras, in punguta).

Se da vasul la cuptor, la foc mediu, maxim 25 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra conopida.

Recomandari