Omleta cu dovlecei

Omleta cu dovlecei

Dovleceii sunt sanatosi, usor digerabili si se combina foarte bine intr-o omleta apetisanta, preparata special pentru cei dragi.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou8 bucati
  • marar1 legatura
  • piper0 dupa gust
  • dovlecel6 bucati
  • parmezan250 g
Preparare

Se aleg dovlecei foarte cruzi, cu coaja moale, verde deschis, carora li se indeparteaza varful si coditele si apoi se taie rondele subtiri, cu ajutorul unui cutit umed.

Se incinge o tigaie in care punem putin ulei de masline si se pun feliutele de dovlecel la prajit, timp de 5-6 minute, pana se rumenesc putin.

Se imparte compozitia de dovlecei rezultata in 4 parti egale.

Se bat bine cate 2 oua in fiecare castron cu marar tocat foarte marunt.

Intr-o tigaie larga se pune o parte din dovlecei, apoi cele doua oua si mararul, se sareaza, se pipereaza si se lasa pe foc pana se rumeneste frumos, apoi se intoarce cu ajutorul unei spatule foarte late, sa nu se rupa.

Se procedeaza la fel pentru restul oualelor si dovleceilor ramasi. Vor rezulta 4 omlete pufoase.

Tips

Se poate folosi orice verdeata in locul mararului, in functie de gustul fiecaruia.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Pe la 1937 despre sanatate si longevitate
  • person

    "www.e-antioxidanti.ro"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere