Musaca de miel

Musaca de miel

De Paste, gateste-le celor dragi ceva special. In loc de obisnuitul drob de miel incearca o musaca delicioasa, cu influente marocane. Crusta speciala din iaurt cu menta si patrunjel merge de minune cu carnea grasa de miel, dulceaga si bine condimentata.

Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • cartof5 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • rosie3 bucati
  • ulei de floarea-soarelui6 linguri
  • usturoi uscat1 catel
  • menta6 frunze
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • iaurt300 ml
  • vinete1 bucata
  • scortisoara1 baton
  • nucsoara1 praf
  • chilli1 lingurita
  • galbenus2 bucati
  • chimion3 g
  • patrunjel verde3 fire
  • pasta de ardei2 lingurite
  • carne tocata de miel500 g
Preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie, se adauga carnea tocata si se caleste pana se rumeneste si se evapora tot sucul. Se adauga usturoiul strivit si vinul si se lasa pe foc pana se evapora, apoi se condimenteaza: chimion, scortisoara, nucsoara, chilli, sare si piper dupa gust si pasta de ardei. Rosiile se dau prin blender pana se fac pasta iar apoi se pun si ele in tigaie, impreuna cu 100 ml apa. Se fierbe la foc mic, cu capac, inca 30 de minute.

Cat timp fierbe sosul de carne, vanata se taie rondele si se prajeste in tigaia grill incinsa bine in prealabil. Dupa ce s-au copt cate 5 minute pe fiecare parte, se scot din tigaie si se presara cu sare si putin piper macinat.

Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prajesc in doua linguri de ulei pana se rumenesc putin pe ambele parti. Se scot pe servetele si se presara cu putina sare.

Cand sosul e gata, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul si menta tocate marunt. Pastram o lingurita de verdeturi si pentru crusta.

Acum ca toate ingredientele sunt gata, e timpul sa preparam musacaua. Intr-un vas termorezistent, asezam un strat de cartofi prajiti apoi un strat de vinete, un strat de carne si repetam: inca un strat de cartofi, unul de vinete si, in final, un strat de carne.

Iaurtul se amesteca cu verdeata pastrata, sare si galbenusurile batute si se toarna peste ultimul strat de carne. Se da la cuptor si se coace timp de 30 de minute la 180 de grade C.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere