Zacusca de fasole boabe

Zacusca este o conserva ce nu trebuie sa va lipseasca din camara, iar pentru ca suntem in post, va recomandam o zacusca de fasole boabe, ideala atat pentru a fi conservata pentru iarna, cat si pentru consumul imediat.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- ceapa alba2 bucati
- ulei de floarea-soarelui50 ml
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- bulion2 linguri
- ardei capia500 g
- boia dulce0 dupa gust
- fasole boabe250 g
- dafin0 dupa gust
Preparare
Firbem fasolea in apa cu sare , o scurgem si o lasam deoparte.Adaugam apoi morcovul si pastarnacul tocat marunt completam cu apa si lasam la fiert. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile o dam deoparte. (poza 1))
Ardeii ii coacem, ii curatam si ii taiem fasii.
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar pana devine translucida. Adaugam fasolea si ardeiul completam cu apa, punem cateva foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. (poza 2)
Cand a scazut adaugam bulionul, condimentam cu sare, piper, cimbru si boia si mai dam intr-un clocot
Daca doriti sa faceti pentru iarna mariti cantitatile si dupa ce puneti in borcane capsati si fierbeti la bain-marie. (poza 3)
Zacusca de fasole boabe de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"scriu din pasiune nu sufar.ma gasiti si pe http://just-like-that-2010.blogspot.com"