Zacusca de fasole boabe

Zacusca de fasole boabe

Zacusca este o conserva ce nu trebuie sa va lipseasca din camara, iar pentru ca suntem in post, va recomandam o zacusca de fasole boabe, ideala atat pentru a fi conservata pentru iarna, cat si pentru consumul imediat.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • bulion2 linguri
  • ardei capia500 g
  • boia dulce0 dupa gust
  • fasole boabe250 g
  • dafin0 dupa gust
Preparare

Firbem fasolea in apa cu sare , o scurgem si o lasam deoparte.Adaugam apoi morcovul si pastarnacul tocat marunt completam cu apa si lasam la fiert. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile o dam deoparte. (poza 1))

Ardeii ii coacem, ii curatam si ii taiem fasii.
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar pana devine translucida. Adaugam fasolea si ardeiul completam cu apa, punem cateva foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. (poza 2)

Cand a scazut adaugam bulionul, condimentam cu sare, piper, cimbru si boia si mai dam intr-un clocot
Daca doriti sa faceti pentru iarna mariti cantitatile si dupa ce puneti in borcane capsati si fierbeti la bain-marie. (poza 3)

Zacusca de fasole boabe de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari