Ciorbe si Borsuri

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Iti propunem o supa raw, incredibil de usor de preparat. Pe langa castraveti, avocado, suc de lime si apa ai putea adauga cate ceva sa-i dea un gust mai savuros, ca niste coriandru sau rosii taiata cubulete.

Daca va place ciorba de peste dar nu stiti cum sa o pregatiti va propunem o reteta inedita de ciorba pescareasca publicata de doamna Draga Olteanu Matei in cartea audio cu retete in rime: Golatatea inconjura, iar foamea da de-a dreptul. O puteti pregati chiar si de Paste.

In zilele geroase nimic nu satisface mai bine apetitul unui gurmand decat un bors aromat, preparat din costite afumate si asezonat cu chilli si verdeturi. Pregateste acest bors pentru toata familia si vei simti aprecierea lor!

O reteta gustoasa si adorata de iubitorii de peste, ciorba de salau este ideala pentru post, in zilele de harti. Salaul are o carne foarte gustoasa si in combinatie cu bors si leustean ajuta la prepararea unei adevarate delicatese.

Va oferim o reteta originala italiana!

Va prezentam o reteta inedita de ciorba de vacuta. Gustul este total diferit de cel traditional datorita condimentelor orientale care ii dau o aroma speciala! Reteta originala marca Academia Maggi!

Aromata carne de vita se combina excelent cu ardeiul gras si cu ceapa verde calita.

Un bors clasic si gustos, care se prepara intr-un timp foarte scurt.

O ciorba racoroasa, care poate fi consumata fie in varianta rece, simpla, fie in varianta fierbinte, alaturi de smantana proaspata.

Gulia este o legume foarte hranitoare si care cere foarte putin timp pentru preparare. Merge de minune in combinatie cu zeama de lamaie si reprezinta ingredientul perfect al unei ciorbe racoroase.

Aromata carne de miel se combina excelent cu leusteanul si cu ceapa verde calita.

Ciorba de linte, varza si carnaciori este acrisoara, gustoasa si contine multe vitamine si minerale. Foarte potrivita pentru inceputul de sezon. Se serveste fierbinte, cu putina zeama de lamaie stoarsa in farfurie.

Poti asezona clasica ciorba de cartofi cu lapte batut acrisor si vei obtine un preparat culinar absolut delicios. O reteta ideala, usor de preparat si sanatoasa daca urmezi un regim lactovegetarian. Pofta buna!

Limba de porc este foarte gustoasa alaturi de leustean, iar ciorba de limba nu se dezminte, mai ales daca este asezonata si cu oua `zdrente` si cu putina sare de lamaie presara inainte de servire. Asa ca nu rata un astfel de preparat indiferent ca nu il gatesti tu!

Ciorba de perisoare reprezinta in bucataria noastra, a tuturor un preparat de baza. Incearca si altfel de perisoare, din gustoasele ciuperci!

Usor digerabila si foarte gustoasa, ciorba de fasole galbena se poate servi simpla sau asezonata cu o lingura de smantana, pentru un plus de savoare.

Poti transforma carnea afumata de porc intr-o delicatesa care-ti lasa gura apa, cu ajutorul borsului si a tarhonului.

Ruda apropiata cu clasica ciorba de perisoare, insa cu nimic mai putin gustoasa, ciorba cu perisoare de peste cucureste cu aroma sa inconfundabila.

Un alt preparat traditional de Craciun este si binecunoscutul bors de oase de porc, care merge de minune alaturi de un ardei iute.

O varianta mult mai aromata a clasicei ciorbe de cartofi. Este delicioasa servita foarte fierbinte, mai ales pe vreme rece.

Gustoasa si aromata datorita baconului, aceasta ciorba traditionala se poate servi in zilele reci de toamna, alaturi de ardei iute.

In serile reci de toamna, acesta ciorba reprezinta un adevarat deliciu. Gustul carnatilor rumeniti se potriveste perfect cu aroma leusteanului proaspat.

Iata o reteta pentru gurmanzi- ciorba de crap, buna pentru toti amatorii de ciorbe gustoase, dar mai ales pentru cei care adoara carnea de peste.

Daca aveti chef de o ciorba hranitoare si usor de facut, incercati o ciorba de mazare.

Bors de peste - Renuntati macar o data pe saptamana la clasicele ciorbe de carne si preparati acest bors savuros de peste. Borsul de peste poate fi preparat in diverse moduri, iar o imbunatatire cad de mica sau o schimbare in prepararea bucatelor nu strica niciodata.

Ciorba de tarhon cu ciolan afumat - ciorba reprezinta in bucataria romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. Incercati aceasta reteta de ciorba de tarhon cu ciolan afumat.

Ciorbita de cartofi este ca si celelate ciorbe romanesti, o mancare calda, savuroasa, hranitoare si sanatoasa.

Ciorba taraneasca de pasare este o alta ciorba romaneasca de traditie. Oriunde in lume te-ai afla, ciorba taraneasca de pasare iti va aduce aminte de casa si de gustul preparatelor traditionale romanesti.

Ciorba de fasole cu legume - Daca v-ati saturat de preparatele din carne si aveti pofta doar de legume, incercati ciorba de fasole cu legume, foarte nutritiva si gustoasa!
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"if you love something let it go..if it comes back to you it's yours..if it doesn't..it never was."