Ciorba de afumatura

Ciorba de afumatura

Poti transforma carnea afumata de porc intr-o delicatesa care-ti lasa gura apa, cu ajutorul borsului si a tarhonului.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov1 bucata
  • pastarnac1 bucata
  • telina1 bucata
  • piper0 dupa gust
  • bors250 ml
Preparare

Ciolanul afumat se pune la fiert in apa cam 2 ore, pana se inmoaie carnea si se desprinde de pe os.

Oasele de porc se pun la fiert impreuna cu ceapa curatata, ardeii grasi taiati in sferturi, telina in bucati si pastrarnacul jumatati.

Dupa ce au fiert legumele se scot oasele, legumele se toaca mai marunt, iar carnea de pe ciolan se adauga si ea in oala.

Borsul se pune la fiert 5 minute la foc mare si se indeparteaza spuma formata.

Se adauga borsul la ciorba, se mai lasa 10 minute si se ia oala de pe foc, adaugandu-se patrunjel tocat marunt si tarhon proaspat.

Tips

Ciorba se poate "drege" si cu un ou batut "zdrente".

Recomandari