Scutecele Domnului

Poate ca acestea nu sunt cele mai spectaculoase prajituri, dar sigur de ele ne leaga amintiri placute in asteptarea mosului si a Craciunului. Amintirile legate de aceste numite scutecele Domnului duc spre Craciun, pentru era printre ultimile preparate din ajun.
Ingrediente
- zahar250 g
- nuci500 g
- pesmet100 g
- esenta de vanilie1 fiola
- apa1 l
- coaja rasa de lamaie0
- foi placinta1 pachet
Preparare
Se taie foile de placinta in sferturi si se coc pe plita sau intr-o tigaie teflonata, la foc mijlociu, le sam sa se usuce pana a doua zi;
Se fierbe apa cu zaharul cam 10 minute, se stinge focul, se adauga coaja de lamaie, esenta si se lasa siropul obtinut sa se raceasca;
Se macina nucile si se amesteca cu pesmetul si zaharul dupa gust;
Se trece fiecare foaie prin sirop, se aseaza pe tava si se presara cu nuca, amestecata cu zahar, se da desertul la frigider pana a doua zi, cand se poate portiona.
Tips
Putem insiropa aceste scutece ale Domnului cu un sirop facut din zahar si apa.