Crap umplut cu orez

Un meniu potrivit pentru o cina usoara, de detoxifiere sau, in cazul in care tii post, pentru zilele cu dezlegare la peste. Crapul are o dulceata minunata, iar combinatia cu orez si ciuperci va fi una delicioasa. Pofta buna!
Ingrediente
- ceapa alba4 bucati
- ciuperci1 conserva
- morcov1 bucata
- patrunjel1 radacina
- ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
- vin alb175 ml
- usturoi uscat4 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- orez2 cesti
- crap1500 g
- lime (lamaie verde)1 bucata
Preparare
- Se spala foarte bine pestele, apoi se dezoseaza dupa care se presara bine cu sare si se lasa intr-un vas adanc, 20 de minute.
- Se prajeste bine in ulei cu 1 ceapa alba tocata marunt pana devine crocanta, apoi se adauga orezul spalat in 2 ape, ciupercile din conserva si 50 ml vin alb si se amesteca pana ce acesta devine auriu.
- Se adauga apa cat sa acopere orezul complet si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce acesta fierbe aproape complet.
- Se umple crapul curatat cu amestecul de orez si ciuperci si se pune intr-o tava de cuptor.
- Se calesc bine restul de 3 cepe tocate fideluta cu morcovul ras, patrunjelul si usturoiul feliute subtiri, ulei si restul de 100 ml vin alb si se aseaza acest amestec langa peste, in tava.
- Se lasa la cuptor pana pestele este gata, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava.
Tips
Se serveste stropit cu zeama de lamaie verde, pe pat de patrunjel frunze.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"numai dragostea poate distruge cu adevarat un om sau un suflet"