Crap umplut cu orez

Crap umplut cu orez

Un meniu potrivit pentru o cina usoara, de detoxifiere sau, in cazul in care tii post, pentru zilele cu dezlegare la peste. Crapul are o dulceata minunata, iar combinatia cu orez si ciuperci va fi una delicioasa. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba4 bucati
  • ciuperci1 conserva
  • morcov1 bucata
  • patrunjel1 radacina
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • vin alb175 ml
  • usturoi uscat4 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez2 cesti
  • crap1500 g
  • lime (lamaie verde)1 bucata
Preparare

- Se spala foarte bine pestele, apoi se dezoseaza dupa care se presara bine cu sare si se lasa intr-un vas adanc, 20 de minute.

- Se prajeste bine in ulei cu 1 ceapa alba tocata marunt pana devine crocanta, apoi se adauga orezul spalat in 2 ape, ciupercile din conserva si 50 ml vin alb si se amesteca pana ce acesta devine auriu.

- Se adauga apa cat sa acopere orezul complet si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce acesta fierbe aproape complet.

- Se umple crapul curatat cu amestecul de orez si ciuperci si se pune intr-o tava de cuptor.

- Se calesc bine restul de 3 cepe tocate fideluta cu morcovul ras, patrunjelul si usturoiul feliute subtiri, ulei si restul de 100 ml vin alb si se aseaza acest amestec langa peste, in tava.

- Se lasa la cuptor pana pestele este gata, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava.

Tips

Se serveste stropit cu zeama de lamaie verde, pe pat de patrunjel frunze.

Recomandari