Ciorba cu perisoare din ciuperci

Ciorba de perisoare reprezinta in bucataria noastra, a tuturor un preparat de baza. Incearca si altfel de perisoare, din gustoasele ciuperci!
Recomandat pentru Evenimente
ziua femeiiIngrediente
- ceapa alba2 bucati
- ciuperci800 g
- morcov1 bucata
- ou1 bucata
- patrunjel1 radacina
- telina0 jumatati
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- leustean1 legatura
- orez100 g
- bors600 ml
Preparare
Legumele (morcov, radacina patrunjel, telina) se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare.
Ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot, apoi se amesteca cu ou si cu ceapa tocata foarte marunt si calita in ulei.
Orezul se pune la fiert 4-5 minute apoi se adauga la ciupercile amestecate cu ceapa.
Din amestec se formeaza perisoare mici si rotunde care se pun in oala cu legume, la foc foarte mic.
Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se pune borsul, se lasa 10 minute si apoi se adauga leusteanul tocat marunt, sare si piper, plus 1 lingurita de pasta de tomate si se opreste focul.
Tips
Se serveste fierbinte, cu smantana si ardei iute.