Bors de oase de porc

Bors de oase de porc

Un alt preparat traditional de Craciun este si binecunoscutul bors de oase de porc, care merge de minune alaturi de un ardei iute.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof3 bucati
  • morcov3 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • telina2 bucati
  • piper0 dupa gust
  • bulion3 linguri
  • bors1 l
  • ceapa rosie3 bucati
  • oase de porc1 kg
Preparare

Oasele de porc se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala, in apa cu sare, indepartandu-li-se spuma, din cand in cand.

Legumele se curate si se toaca: ceapa solzisori, cartofii cubulete iar morcovul si telina julien.

Dupa 45 de minute de fiert oasele se adauga in oala legumele, fara cartofi, care se adauga peste 15 minute.

Dupa ce au fiert si legumele se adauga bulionul, piperul, borsul de casa si boiaua si se mai lasa 15 minute.

Se trage oala de ciorba de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Tips

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iuti in otet.

Recomandari