Ciorbita de cartofi
Ciorbita de cartofi este ca si celelate ciorbe romanesti, o mancare calda, savuroasa, hranitoare si sanatoasa.
Ingrediente
- mazare1 mana
- morcov2 bucati
- telina1 bucata
- ardei gras2 bucati
- dovlecel1 bucata
- hrean1 bucata
Preparare
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in 3 linguri de ulei.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa se pun peste ea urmatoarele ingrediente: morcovul dat prin razatoarea mare, dovlecelul taiat cubulete, pumnul de mazare, hreanul si telina date prin razatoare;
Se amesteca cu ceapa si se lasa 2-3 min la calit;
Dupa ce s-au calit, se pune delikat si se amesteca din cand in cand timp de 2-3 min;
Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete potrivite si 1-2 pahare de apa (cat sa cuprinda legumele);
Se pune un capac si se lasa la inabusit 10-15 min, amestecand din cand in cand;
Se fierbe apa separat;
Dupa ce s-au inabusit legumle, se toarna apa fiarta separat si se lasa sa dea in 2-3 clocote fara capac (aprox 20-25 min);
Dupa ce a dat in clocot, se pune ardeiul spalat si taiat cubulete mici, cele 2 linguri de bulion amestecat cu 2-3 linguri de suc de rosii si se mai lasa 10 min la fiert;
Se adauga praful de bors maggi si cubul de knorr, sare si putin piper dupa gustul fiecaruia.
Se mai lasa sa fiarba 7-8 min dupa care se pune verdeata tocata marunt si fideaua (2 bulgari fidea) sau taiteii de casa.
Se amesteca si se mai lasa inca 7-8 min la fiert cu capacul putin intr-o parte;
Inainte de a se stinge focul, se gusta de sare si de bors. Daca este nevoie se poate adauga.
Tips
Ciorbita de cartofi o puteti servi cu ardei iuti!