Ciorbita de cartofi

Ciorbita de cartofi

Ciorbita de cartofi este ca si celelate ciorbe romanesti, o mancare calda, savuroasa, hranitoare si sanatoasa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • mazare1 mana
  • morcov2 bucati
  • telina1 bucata
  • ardei gras2 bucati
  • dovlecel1 bucata
  • hrean1 bucata
Preparare

Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in 3 linguri de ulei.

Dupa ce s-a inmuiat ceapa se pun peste ea urmatoarele ingrediente: morcovul dat prin razatoarea mare, dovlecelul taiat cubulete, pumnul de mazare, hreanul si telina date prin razatoare;


Se amesteca cu ceapa si se lasa 2-3 min la calit;

Dupa ce s-au calit, se pune delikat si se amesteca din cand in cand timp de 2-3 min;

Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete potrivite si 1-2 pahare de apa (cat sa cuprinda legumele);

Se pune un capac si se lasa la inabusit 10-15 min, amestecand din cand in cand;

Se fierbe apa separat;

Dupa ce s-au inabusit legumle, se toarna apa fiarta separat si se lasa sa dea in 2-3 clocote fara capac (aprox 20-25 min);

Dupa ce a dat in clocot, se pune ardeiul spalat si taiat cubulete mici, cele 2 linguri de bulion amestecat cu 2-3 linguri de suc de rosii si se mai lasa 10 min la fiert;

Se adauga praful de bors maggi si cubul de knorr, sare si putin piper dupa gustul fiecaruia.

Se mai lasa sa fiarba 7-8 min dupa care se pune verdeata tocata marunt si fideaua (2 bulgari fidea) sau taiteii de casa.

Se amesteca si se mai lasa inca 7-8 min la fiert cu capacul putin intr-o parte;

Inainte de a se stinge focul, se gusta de sare si de bors. Daca este nevoie se poate adauga.

Tips

Ciorbita de cartofi o puteti servi cu ardei iuti!

Recomandari