Latkes

Latkes

Un aperitiv cu legume excelent pentru o masa rapida intre preteni, placintele Latkes fac deliciul oricarui gurmand. Se servesc fierbinti cu maioneza sau alaturi de ate preparate gatite. Daca mergeti la picnic, sunt ideale pe post de gustare.

Specificisraelian
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • cartof2 kg
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • faina4 linguri
  • piper verde0 dupa gust
Preparare

Cartofii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si apoi se scurg bine de zeama rezultata.

Se bat cele doua oua impreuna cu uleiul, sare, piper si se adauga la cartofii storsi.

Se presara faina in palme si se formeaza placintele plate care se prajesc in ulei, pe ambele parti.

Tips

Se servesc fierbinti cu maioneza.

Recomandari