Drob de miel I

Drob de miel I

Momentul pregatirii mielului este foarte important pentru masa de Paste, iar pregatirea unui drob de miel este proba de foc a acestor sarbatori. Pentru ca masa de Paste incepe cu ciocnitul oualelor si cu drobul de miel, este important ca acesta sa fie usor si sa deschida apetitul.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • ou4 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • inima1 bucata
  • ficat porc1 bucata
  • plaman1 bucata
  • rinichi2 bucati
  • smantana1 lingura
  • paine1 felie
  • coniac1 ceasca
  • usturoi verde5 fire
  • ceapa verde10 fire
  • untura1 lingura
Preparare

Se spala maruntaiele bine si se pun la fiert in apa cu sare ;

Se spala si se curata inima, ficatul, plamanul si rinichii ;

Se spala praporul, se lasa in apa cu otet si se lasa la scurs ;

Se dau prin masina de tocat intestinele, bucatile de carne, plamanul, inima, ouale fierte si la sfarsit bucata de paine inmuiata in apa si stoarsa;

Ceapa si usturoiul, inclusiv partea verde se toaca mic cu cutitul, la fel si verdeata;

Se taie bucatele ficatul si rinichii;

Se pun intr-un vas si se amesteca cu sarea si piperul, tocatura, bucatile de ficat si rinichi, ouale crude, ceapa si usturoiul, verdeata, smantana si cognacul;

Se unge o tava cu untura sau ulei, se intinde in ea praporul, caruia i se lasa marginile afara din tava, se aseaza deasupra umplutura si se acopera cu marginile praporului;

Se unge drobul obtinut cu putin ulei sau untura si se da la cuptor 30-45 minute;

Acest drob de miel se serveste ca aperitiv rece sau cald.

Tips

Incearca si alte retete de drob de miel: Drob de miel in aluat ; Drob de miel II ; Drob de miel III .

Recomandari