Ciorba cu perisoare de peste

Ciorba cu perisoare de peste

Ruda apropiata cu clasica ciorba de perisoare, insa cu nimic mai putin gustoasa, ciorba cu perisoare de peste cucureste cu aroma sa inconfundabila.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov1 bucata
  • ou1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
Preparare

Pestele se pune la fiert in apa cu putina sare si cand este complet fiert se scurge si se da deoparte.

Ardeii, morcovul si ceapa verde se curate, se toaca marunt si se pun la fiert in zeama ramasa de la fierberea pestelui.

Patrunjelul se toaca foarte marunt, iar miezul de paine se inmoaie in apa si apoi se scurge bine.

Pestele fiert se da prin masina de tocat, apoi se amesteca cu oul, miezul de paine scurs si patrunjelul tocat, adaugandu-se sare si piper.

Din compozitia rezultata se formeaza perisoare mici care se adauga in oala, la fiert, la foc foarte mic, lasandu-le 10 minute.

Se adauga rosiile in bulion, putin chilli si se mai lasa 5 minute, pana se ridica complet la suprafata perisoarele.

Tips

Se serveste foarte fierbinte, cu patrunjel tocat marunt, deasupra

Recomandari