Ciorba de fasole galbena

Ciorba de fasole galbena

Usor digerabila si foarte gustoasa, ciorba de fasole galbena se poate servi simpla sau asezonata cu o lingura de smantana, pentru un plus de savoare.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • usturoi uscat2 catei
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se pot folosi pastrai galbene deja conservate, la borcan, fierte, sau fasole galbena cruda, care se fierbe in apa cu sare 30 d eminute, pana se inmoaie pe jumatate.

Ceapa si morcovii se curata, se toaca cubulete mici si se calesc in putin ulei incins.

Peste ceapa se puna 1 lingurita delikat, piper, cimbru si fasolea fiarta, se amesteca 2 minute, apoi se adauga apa cat sa le acopere.

Dupa 20 minute de fiert se adauga cartofii, pasta de tomate si usturoiul pisat si se mai lasa 10 minute.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat marunt.

Tips

Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Recomandari