Ciorba de limba
Limba de porc este foarte gustoasa alaturi de leustean, iar ciorba de limba nu se dezminte, mai ales daca este asezonata si cu oua `zdrente` si cu putina sare de lamaie presara inainte de servire. Asa ca nu rata un astfel de preparat indiferent ca nu il gatesti tu!
Ingrediente
- ou2 bucati
- pastarnac1 bucata
- patrunjel1 radacina
- telina1 felie
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- praz1 fir
- leustean1 legatura
- smantana150 ml
- ardei gras1 bucata
- pasta de tomate200 g
- limba800 g
- ceapa verde1 legatura
Preparare
Limba se spala foarte bine si se pune la oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-a muiat putin se curata de pielita si se taie bucatele medii.
Intr-un vas se pune la incins putin ulei de masline, apoi se adauga prazul, ceapa verde, tocate marunt, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel date pe razatoare si ardeiul gras taiat cubulete mici.
Cand sunt calite se adauga bucatile de limba, putina apa si se continua fierberea.
Cand s-a muiat bine limba se adauga bulionul si se lasa inca 10 minute pe foc, apoi se adauga galbenusurile de ou, amestecate cu putina zeama, pentru crearea de zdrente.
Se ia vasul de pe foc si se adauga smantana si leusteam tocat marunt.
Tips
Daca ciorba este prea grasa se poate stoarce jumatate de lamaie in ea sau se pune sare de lamaie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"