Ciorba cu carnati dreasa cu smantana
In serile reci de toamna, acesta ciorba reprezinta un adevarat deliciu. Gustul carnatilor rumeniti se potriveste perfect cu aroma leusteanului proaspat.
Ingrediente
- ou2 bucati
- patrunjel1 radacina
- telina1 bucata
- piper0 dupa gust
- ardei gras2 bucati
- ceapa rosie4 bucati
Preparare
Se taie rondele potrivite carnatii de casa si apoi se pun la rumenit intr-o tigaie fara ulei.
Legumele tocate marunt se pun la prajit intr-o oala, pana se rumenesc bine , apoi se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Dup ace legumele sunt foerte, se adauga carnatii si se mai lasa impreuna 10 minute pe foc.
Intr-un castron, se bat impreuna oualele, sare, piper, smantana si un polonic mare din zeama care fierbe cu carnatii.
Se trage oala de ciorba de pe foc si se adauga sosul de smantana, amestecand usor sa nu se fiarba oualele.
Se potriveste inca o data de sare si otet si se presara deasupra leusteanul tocat marunt.
Tips
Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iuti in otet.