Ciorba de cartofi cu busuioc

Va oferim o reteta originala italiana!
Recomandat pentru Dieta
Regim diabetIngrediente
- cartof6 bucati
- mazare250 g
- ulei de masline0
- busuioc0
- praz2 fire
- bors0
- tarhon0
- ceapa rosie3 bucati
- piper verde0
- delikat0
- ardei galben3 bucati
- salata iceberg1 capatana
Preparare
- Prazul se curata si impreuna cu ceapa rosie se taie in rondele subtiri. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline si se prajesc rondelele, pana se inmoaie, apoi se adauga ardeii grasi tocati marunt.
- Cartofii se curata, se fierb separat in apa cu sare pana sunt fierti de treisferturi, apoi jumatate din cantitate se pune peste prajeala si se adauga mazarea fiarta.
- Intregul amestec se raceste si se da prin blender, impreuna cu apa fiarta si delikat.
- Intr-o cratita se pune amestecul din blender, apa daca mai este necesar, restul de cartofi fierti, salata verde rupta marunt, busuioc, tarhon si piper verde.
- Se lasa pe foc inca 7-8 minute, la foc mic.
Tips
Se poate asezona cu smantana, optional.