Ciorba de gulii

Gulia este o legume foarte hranitoare si care cere foarte putin timp pentru preparare. Merge de minune in combinatie cu zeama de lamaie si reprezinta ingredientul perfect al unei ciorbe racoroase.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- lamaie1 bucata
- morcov2 bucati
- ou3 bucati
- patrunjel2 radacini
- telina1 bucata
- ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- smantana200 ml
- gulie1 bucata
- ceapa rosie1 bucata
Preparare
Morcovii, radacinile de patrunjel, telina, ceapa rosie se curata, se taie cubulete mici si se pun la calit in putin ulei, lasandu-se 708 minute, apoi se adauga putina apa calduta si sare.
Guliile se curata si se taie si ele cubulete mici, care se adauga peste celelalte legume dupa ce acestea au fiert de jumatate.
Dupa ce au fiert legumele se adauga smantana amestecata bine cu galbenusurile de ou, cu oala luata de pe foc si amestecand cu atentie.
Dupa inca 5 minute de fiert se trage oala de pe foc, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust.
Tips
Ciorba se serveste fierbinte, optional cu crutoane de paine.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"bancuri, bancuri seci, bancuri cu bula, top bancuri, bancuri cu alinuta, bancuri cu blonde..."