Bors picant cu costita afumata

In zilele geroase nimic nu satisface mai bine apetitul unui gurmand decat un bors aromat, preparat din costite afumate si asezonat cu chilli si verdeturi. Pregateste acest bors pentru toata familia si vei simti aprecierea lor!
Ingrediente
- cartof2 bucati
- ceapa alba2 bucati
- morcov2 bucati
- patrunjel4 fire
- telina1 bucata
- sare1 praf
- leustean2 fire
- bors500 ml
- ardei gras1 bucata
- costita porc2 bucati
- pasta de tomate2 linguri
- chilli1 lingurita
- apa4 l
Preparare
Se spala coastele afumate si se portioneaza in bucati de marime medie, dupa care se pun la fiert in apa, timp de 10 minute.
Dupa acest timp se adauga legumele (ceapa taiata in sferturi, telina in cubulete, morcovul in sferturi pe lung si ardeiul cubulete), iar dupa ce au fiert, pasta de tomate, borsul (dat in clocot inainte de adaugarea in oala), cartofii taiati in cubulete si praful de chilli.
Dupa inca 10 minute se toaca marunt leusteanul si patrunjelul si se presara peste ciorba, apoi se stinge focul si se lasa acoperita inca 15 minute.
Tips
Se serveste fierbinte.