Aperitive cu legume

Pasta de spanac si acaju
Pasta de spanac si acaju

Aceasta reteta absolut delicioasa poate fi preparata in perioada postului si servita alaturi de specialitati cu susan. Pasta de spanac si acaju se serveste de regula pe biscuiti crocanti din susan. Un aperitiv delicios si sanatos.

Aperitiv de Halloween
Aperitiv de Halloween

Iata o idee geniala pentru aperitivele din noaptea de Halloween! Aperitivele de Halloween sunt ideale pentru mesele celor mici care vor fi atrasi de aspectul mancarii si astfel ii poti convinge sa consume legume proaspete.

Patratele de tofu rumenite
Patratele de tofu rumenite

Combinatia dintre condimentele aromate si berea amaruie creeaza un preparat perfect pentru un aperitiv neconventional! Patratele de tofu rumenite se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinte. Sunt gustoase si savuroase.

Cartofi umpluti
Cartofi umpluti

Ii poti umple cu diferite amestecuri, insa nu uita niciodata de cascavalul ras deasupra si de uleiul de masline! Cartofii umpluti se servestc calzi cu smantana deasupra. Sunt deliciosi si pot servi drept garnitura pentru numeroase preparate.

Ardei umpluti cu mozzarella si ton
Ardei umpluti cu mozzarella si ton

Cu ajutorul umpluturii de ton si branza mozarella obtii niste ardei teribil de gustosi si hranitori. Ardeii umpluti cu mozzarella si ton se servesc fierbinti, cu busuioc tocat deasupra si putina smantana, dupa gust. Pofta buna!

Piure cu sos Pesto
Piure cu sos Pesto

O garnitura putin iesita din tipare, insa care merge perfect cu un gratar de peste. Piureul cu sos Pesto se serveste cald, cu parmezan deasupra. Este o alternativa delicioasa la piureul clasic. Cu o aroma inedita, acest preparat va fi cu siguranta pe placul invitatilor.

Caviar vegetarian de vinete
Caviar vegetarian de vinete

Varianta vegetariana a celebrului caviar, acest preparat se bucura de o mare popularitate. Se serveste rece, pe paine sau chiar pe o omleta simpla. Este varianta inedita a caviarului clasic, un preparat apreciat de foarte multe persoane. Trebuie sa-l incerci!

Chifle cu fasole batuta
Chifle cu fasole batuta

Un aperitiv simplu si in acelasi timp gustos si sanatos. Suplineste cu succes orice sandwich cu carne si poate fi folosit pe post de aperitiv langa o crema de branza. Chiflele cu fasole batuta se servesc dupa ce au fost tinute la rece 30 de minute. Pofta buna!

Chiftele din cartofi
Chiftele din cartofi

Un alt fel de chiftele, de data aceasta din cartofi, cu nimic mai prejos la gust si savoare fata de chiftelele clasice. Chiftelele din cartofi se servesc reci cu creme de branza sau fierbinti, alaturi de gratar de pui sau ca garnitura pentru orice preparat la gratar.

Chiftelute din varza
Chiftelute din varza

Un alt fel de chiftele, de data aceasta din varza, vor incanta cu siguranta degustatorii de la o cina intre prieteni. Chiftelutele din varza se servesc reci cu iaurt sau fierbinti, cu oua. Daca nu ai mai incercat acest preparat, este momentul sa il pregatesti chiar acum.

Inele de ceapa
Inele de ceapa

Un aperitiv deja clasic si foarte apreciat in intreaga lume, inelele de ceapa pot fi combinate la nesfarsit pentru un festin culinar de exceptie. Se servesc fierbinti, cu verdeata sau ceapa verde deasupra. Pofta buna!

Piure cu usturoi
Piure cu usturoi

Banalul piure de cartofi poate deveni foarte aromat daca il combini cu usturoi, cimbru si parmezan. Se poate consuma rece sau fierbinte, simplu sau ca garnitura pentru nenumarate feluri de mancare. Vei fi apreciata cu siguranta de catre toti invitatii.

Garnitura de dovlecei
Garnitura de dovlecei

Fie ca ii consumi simpli sau ca garnitura la un gratar, dovleceii sunt foarte gustosi si usor digerabili. Se pot presara cu verdeata marunta, dupa preferinte. Garnitura de dovlecei este ideala pentru preparatele din carne.

Legume cu sos de iaurt
Legume cu sos de iaurt

Fie ca servesti acest preparat cald sau rece, te va incanta cu gustul sau cremos, bogat, gratie combinatiei dintre iaurt, smantana si ceapa verde. Legumele cu sos de iaurt se pot consuma ca atare sau ca garnitura la peste fript.

Pasta de ciuperci cu boia
Pasta de ciuperci cu boia

Un aperitiv gustos si sanatos, pasta de ciuperci se poate folosi ca atare, pe toast prajit sau ca umplutura pentru un alt preparat faimos: oua umplute. Se poate consuma paine toast sau ca umplutura, fara ornare prealabila.

Rulada cu ciuperci si marar
Rulada cu ciuperci si marar

O reteta simpla si foarte gustoasa de aperitiv pentru cina romantica, rulada de ciuperci se armonizeaza perfect la gust cu mararul proaspat. Peste rulada calda se mai poate presara piper cu lamaie. Pofta buna!

Latkes
Latkes

Un aperitiv cu legume excelent pentru o masa rapida intre preteni, placintele Latkes fac deliciul oricarui gurmand. Se servesc fierbinti cu maioneza sau alaturi de ate preparate gatite. Daca mergeti la picnic, sunt ideale pe post de gustare.

Drob de ciuperci
Drob de ciuperci

Daca vreti sa renuntati la carnea din drobul classic, incercati acest drob de ciuperci. Este la fel de gustos ca si unul cu carne si foarte hranitor. Drobul de ciuperci se serveste rece, taiat felii groase. Ideal pentru perioada postului.

Ravioli cu spanac
Ravioli cu spanac

Se prepara foarte usor si sunt foarte gustosi, insa surpriza adevarata este prepararea lor in forma de inimioara! Ravioli cu spanac se servesc simpli sau cu sos Salsa. Un preparat delicios pentru o cina romantica.

Ardei umplut aperitiv
Ardei umplut aperitiv

Ca sa obtii acest aperitiv gustos ai nevoie doar de ardei gras si umplutura gustoasa de post. Ardeii se pot consuma si fara sa fie bagati la cuptor, cu ardeiul in stare cruda. Vor avea acelasi gust placut. Pofta buna!.

Cubulete de dovleac rumenite
Cubulete de dovleac rumenite

Dovleacul este plin de vitamine si minerale si din el poti obtine o gustare delicioasa cu minim de efort. Acest aperitiv se serveste fierbinte si poate fi un preparat inedit cu care sa-ti astepti oaspetii. Pofta buna!

Pasta de masline
Pasta de masline

Este absolut delicioasa ca ingredient principal pentru tartine, mai ales in combinatie cu un patratel de branza feta. Pasta de masline se poate prepara si fara peste afumat sau se poate pune praf de chilli pentru un gust picant.

Turtite de spanac si orez
Turtite de spanac si orez

Un aperitiv foarte hranitor, turtitele cu spanac pot fi consummate atat calde cat si reci, alaturi de un gratar de peste. Se pot servi alaturi de sos Marinara foarte rece. Mesele tale vor fi mult mai gostoase daca servesti acest aperitiv.

Rulada de quinoa cu mazare si ciuperci
Rulada de quinoa cu mazare si ciuperci

Desi este considerata o reteta vegetariana, rulada de quinoa este consumata frecvent de toata lumea, datorita gustului sau foarte aromat si bogatiei de vitamine. Rulada de quinoa cu mazare si ciuperci Se serveste rece.

Chipsuri de cartofi
Chipsuri de cartofi

Daca va plac chipsurile de cartofi acum le puteti prepara chiar in propria bucatarie, intr-un timp foarte scurt. Chipsurile de cartofi se servesc reci sau calde si vor face deliciul celor mici care nu-ti vor mai cere niciodata chipsuri din magazin.

Aperitiv cu legume
Aperitiv cu legume

Reteta trimisa de Rada Adriana Mariana Foarte gustos si usor de preparat, acest aperitiv va incanta toata familia. Aperitivul cu legume se serveste atat cald cat si rece si poate fi combinat cu nenumarate fripturi. Pofta buna!

Pachetele cu ciuperci
Pachetele cu ciuperci

Cand vrei un aperitiv rapid si foarte gustos, opteaza intotdeauna pentru ciuperci. Iar aceste pachetele cu ciuperci sunt absolute delicioase! Se servesc fierbinti si pot fi consumate simple sau ca aperitiv la o masa in familie.

Bulete de cartofi
Bulete de cartofi

O garnitura foarte gustoasa si o alternativa foarte buna la clasicii cartofi prajiti sau piure de cartofi. Se servesc ca garnitura, alaturi de preparate din carne. Buletele de cartofi sunt foarte apreciate de cei mai mici membri ai familiei.

Rosii umplute Provencale
Rosii umplute Provencale

Un deliciu frantuzesc, racoros si gustos, rosiile Provencale reprezinta garnitura perfecta pentru masa de Craciun sau Sfantul Andrei. Rosiile umplute Provencale se servesc atat fierbinti cat si reci, ca garnitura. Pofta buna!

Rosii umplute cu mazare si ciuperci
Rosii umplute cu mazare si ciuperci

Va oferim o retata plina de fantezie, excelenta pentru orice masa a zilei, si anume rosii umplute cu mazare si ciuperci. O reteta delicioasa, ideala pentru persoanele vegetariene sau ca aperitiv in perioada postului.

Recomandari