Bulete de cartofi

Bulete de cartofi

O garnitura foarte gustoasa si o alternativa foarte buna la clasicii cartofi prajiti sau piure de cartofi. Se servesc ca garnitura, alaturi de preparate din carne. Buletele de cartofi sunt foarte apreciate de cei mai mici membri ai familiei.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ou4 bucati
  • unt100 g
  • piper0 dupa gust
  • pesmet100 g
  • cascaval200 g
Preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, pana fierb de trei sferturi.

Se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.

Untul se freaca spuma cu pesmetul, sare si piper si se adauga la cartofii rasi.

Peste toata compozitia se adauga 100 gr cascaval ras si se amesteca foarte bine.

Se formeaza cu mana mici bulete rotunde care se tavalesc prin ou batut apoi prin pesmet.

Se pune un vas cu ulei la incins si in el se prajesc buletele, pe ambele parti.

Se scot din vas, se scurg de ulei pe un servet absorbant si se presara deasupra lor cascaval ras.

Tips

Se servesc ca garnitura, alaturi de preparate din carne.

Recomandari