Aperitive cu legume

Conopida coapta
Conopida coapta

O garnitura simpla si gustoasa, conopida coapta se poate prepara cu ce arome doresti. Este foarte usor de pregatit, iar gustul savuros dat de mirodeniile cu care o combini ii va impresiona chiar si pe cei mai mofturosi invitati.

Clatite americane cu sunca si legume
Clatite americane cu sunca si legume

Iata un aperitiv deosebit, clatite americane cu sunca si legume. Delicios, rapid si usor de preparat, va face deliciul oricarei mese de dimineata, mai ales atunci cand nu dispui de foarte mult timp pentru a-ti prepara micul-dejun.

Frittata cu legume
Frittata cu legume

Aceasta placinta se mai numeste si Frittata. Este o omleta din bucataria italiana si poate fi savurata atat la micul dejun cat si la pranz. Reteta este una simpla, dar rezultatul este unul excelent. Omleta cu spanac, sparanghel si mazare este imbunatatita cu pasta de hummus si ierburile aromatice.

Clatite umplute de post
Clatite umplute de post

Bucataresele Vesele ne recomanda o reteta de clatite cu adevarat inedita. Foarte usor de pregatit, clatitele umplute de post vor deveni cu siguranta preparatul dumneavoastra preferat dupa ce il gustati. Pofta buna!

Ciupercute picante de post
Ciupercute picante de post

Una din retele aparent banale de mancaruri de post se poate transforma imediat intr-o delicatesa daca ingredientele sunt alese cu grija. La indemana si necesitand un timp minim pentru preparat aceste ciupercute picante umplute sunt savuroase si satioase.

Tocanita-aperitiv cu vinete, ardei si rosii
Tocanita-aperitiv cu vinete, ardei si rosii

O reteta simpla de vinete cu ardei si rosii, ideala ca aperitiv in zilele calduroase de vara. Serveste tocanita rece pe felii de paine proaspata sau prajita si obtii un aperitiv gustos care va fi cu siguranta apreciat de toti cei ce-l vor gusta.

Rosii umplute cu salata de vinete
Rosii umplute cu salata de vinete

E o reteta ideala pentru petreceri, si se poate face si in varianta de post, folosind salata de vinete fara maioneza. Mare atentie insa trebuiesc facute cu doar cateva ore inainte de petrecere si pastrate la rece fiindca sunt foarte usor alterabile.

Salata de vinete Baba Ghanouj
Salata de vinete Baba Ghanouj

Iata o reteta ceva mai speciala de vinete, propusa de doamna Laura Laurentiu. Aceasta reteta de salata de vinete este foarte populara atat in Israel cat si in celelalte tari arabe. Asadar, nu ezitati sa incercati aceasta reteta.

Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana

Avem o propunere italiana de a servi vinetele. Gandeste-te la vinetele care te topesc in gura, prospetimea rosiilor si a busuiocului si gustul bogat al parmezanului. Preparatul este considerat un aperitiv si merge bine cu carne sau peste la gratar, dar chiar si cu paste.

Quiche cu ciuperci si dovlecel
Quiche cu ciuperci si dovlecel

Exista multe variante de quiche-uri, care includ cele mai variate ingrediente. Noi va propunem un quiche cu sote de ciuperci si dovlecei, al carui gust gust este imbogatit de smantana si de aroma uleiului de masline.

Chec cu dovlecei si ardei
Chec cu dovlecei si ardei

Astazi va propunem o reteta simpla, un aperitiv gustos cu legume de sezon: dovlecei si ardei. Checul cu dovlecei si ardei este un preparat delicios, excelent atat pentru cinele in familie cat si pentru momentele cand ai invitati la masa si doresti sa-i surprinzi cu un preparat inedit.

Gratin de dovlecei
Gratin de dovlecei

www.retetecalamama.ro ne propune o reteta cu dovlecei crocanti, scaldati in iaurt si pesmet, acoperiti cu aromatul ulei de masline si presarati cu cascaval. Acest gratin de dovlecei este o reteta usoara de vara care merge de minune cu un sos de iaurt cu usturoi.

Chiftelute de dovlecei
Chiftelute de dovlecei

Caietul cu retete ne invita saptamana aceasta sa incercam `Chiftelutele de dovlecei`. Usor de pregatit, acestea reprezinta un aperitiv absolut delicios care va fi apreciat de toti invitatii de la masa. O reteta ideala pentru copiii mofturosi.

Parjoale cu cartofi si spanac
Parjoale cu cartofi si spanac

O reteta simpla si plina de vitamine, parjoalele cu cartofi si spanac trebuie incercate in aceasta primavara. Sunt o alternativa excelenta la clasicele chiftelute cu carne. Fiind primavara, trebuie sa avem mai multa grija de silueta noastra si sa consumam cat mai multe legume.

Crochete din legume asortate
Crochete din legume asortate

Prin combinarea mai multor legume creste aportul de elemente nutritive in mancare. De aceea, va propunem o reteta de crochete din legume asortate, simplu de pregatit, dar foarte gustoasa, un aperitiv ce va face deliciul meselor pregatite pentru familie sau invitati.

Chiftelute vegetale
Chiftelute vegetale

Postul nu trebuie sa fie o corvoada pentru nimeni si de aceea este recomandat sa consumam preparate cat mai variate in aceasta perioada. Delicioase si simplu de pregatit, chiftelutele de legume sunt un deliciu pentru persoanele care tin post.

Icre de fasole
Icre de fasole

Pentru ca suntem in Postul Pastelui iti propunem o reteta de icre de fasole, este usor de preparat si poate fi servita in orice moment al zilei. In plus, poate fi servita si ca garnitura la diverse mancaruri.

Clatite cu spanac
Clatite cu spanac

Aceste clatite cu spanac sunt delicioase si usor de preparat, ele pot face deliciul oricarei mese in familie sau pot fi servite atunci cand ai invitati si nu vrei sa petreci foarte mult timp in bucatarie

Ciuperci umplute cu legume si mascarpone
Ciuperci umplute cu legume si mascarpone

Un aperitiv pe baza de ciuperci este intotdeauna unul gustos si satios. Daca pana acum ai incercat numai ciuperci umplute cu carne sau diverse tipuri de branza, acum este momentul sa incerci si aceasta reteta cu legume.

Briose aperitiv cu broccoli
Briose aperitiv cu broccoli

Briosele cu broccoli sunt un aperitiv sanatos, perfect pentru o seara intre prieteni sau o mica petrecere. Se prepara rapid si rezultatul este unul spectaculos ca gust si colorit. Micile briose cu brocoli vor arata ca niste opere de arta.

Vinete cu ansoa si capere
Vinete cu ansoa si capere

O reteta cu parfumul Italiei. Asocierea de gusturi dintre vanata, ansoa si capere va innebuni papilele gustative ale oricui. Incearca aceasta reteta extrem de simpla dar cu un gust fantastic. Decoreaza cu frunze de busuioc verde.

Tarta aperitiv cu pesto si legume
Tarta aperitiv cu pesto si legume

Iata o tarta aperitiv perfecta pentru zilele in care nu vrei sa mai mananci carne. Savoarea legumelor la cuptor si aroma de pesto vor face din acest preparat unul delicios. Se poate servi cu smantana deasupra.

Clatite cu sparanghel si pancetta
Clatite cu sparanghel si pancetta

O garnitura neobisnuita dar plina de savoare, datorata gustului inconfundabil al sparanghelului calit in unt si al combinatiei dintre acesta si clatitele moi. Pregateste aceasta reteta prietenilor si vei starni admiratia tuturor.

Crema de morcovi cu ghimbir
Crema de morcovi cu ghimbir

Reteta originala marca Academia Maggi! Gustul de morcovi se armonizeaza perfect cu gustul ghimbirului creand un preparat inedit si gustos. Pregateste aceasta crema pentru masa pe pranz si inlocuieste supa clasica cu acest preparat.

Bruschete cu ciuperci si branza
Bruschete cu ciuperci si branza

Un aperitiv aromat si deosebit in acelasi timp, gratie combinatiei dintre ciuperci si branza cu mucegai! O portie de bruschete rafinate este exact ce are nevoie masa ta pentru a fi completa. Nu ezita sa servesti acest aperitiv cu orice ocazie.

Rosii umplute cu masline si ardei
Rosii umplute cu masline si ardei

Iata un meniu potrivit pentru o zi de detoxifiere! Preparatul este rapid, sanatos si aspectuos. Ai grija ca rosiile sa fie coapte dar nu foarte moi. Se poate pune pasta de masline direct preparata in loc de maslinele verzi.

Ciupercute cu sos pesto
Ciupercute cu sos pesto

Extraordinar de gustoase servite reci, la aproximativ doua ore de la preparare, aceste ciuperci aperitiv sporesc savoarei mesei de sarbatori. Ciupercutele cu sos pesto pot face diferenta intre o masa traditionala de sarbatori si o cina rafinata alaturi de invitatii tai.

Rulouri cu varza si sos de soia
Rulouri cu varza si sos de soia

Daca masa de Craciun sau Revelion v-a obisnuit numai cu aperitive traditionale, este timpul pentru aceste rulouri deosebite. Daca si tu te-ai saturat de clasicele sarmale, e timpul sa schimbi meniul si sa iti ospatezi mesenii cu aceste rulouri cu varza si sos de soia.

Pasta de linte rosie
Pasta de linte rosie

Simplu si usor de preparat, aceasta pasta de linte rosie poate fi folosita la fabricarea unor sandwichuri sau tartine savuroase. Pasta este si foarte sanatoasa si poate fi combinata cu diverse tipuri de mezeluri pentru crearea unor aperitive gustoase.

Chiftele din varza si cartofi
Chiftele din varza si cartofi

Un alt fel de chiftele, de data aceasta din varza si cartofi, vor incanta cu siguranta degustatorii in perioada postului. Cine a spus ca postul este greu de urmat? Cu astfel de preparate veti descoperi gustul savuros al legumelor preparate in cele mai inedite moduri pentru a satisface orice gust.

Recomandari