Clatite umplute de post

Clatite umplute de post

Bucataresele Vesele ne recomanda o reteta de clatite cu adevarat inedita. Foarte usor de pregatit, clatitele umplute de post vor deveni cu siguranta preparatul dumneavoastra preferat dupa ce il gustati. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci200 g
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • drojdie10 g
  • sare1 praf
  • pesmet0
  • apa minerala400 ml
  • boia dulce1 praf
  • soia10 linguri
  • apa50 ml
  • faina10 linguri
  • piper alb1 praf
  • pasta de ardei6 linguri
Preparare

Preparare Clatite:Se folosesc primele 6 ingrediente din lista!

Dizolvam 10 g drojdie in 50 ml apa calduta impreuna cu 1 praf de sare.
Punem intr-o cratita 10 lnguri faina, amestecul de apa si drojdie, restul de sare si amestecam cu telul adaugand treptat 400 ml apa minerala in asa fel incat aluatul sa nu faca cocoloase.

Dupa ce am amestecat bine aluatul adaugam si 50 ml ulei la aceasta compozitie. Incingem o tigaie si coacem clatitele.

Preparare Umplutura:Se folosesc urmatoarele 6 ingrediente din lista!

Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugam 10 linguri cu soia granule la fiert. Lasam pret de 15-20 minute sa fiarba apoi le strecuram si le lasam la scurs in sita. In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim in 3 linguri de ulei incins apoi adaugam 6 linguri de pasta de ardei(gogosari)(in cazul in care nu avem pasta de ardei putem folosi 1 ardei gras si 1 rosie. Ardeiul gras il spalam si curatam de seminte apoi il taiem marunt si il calim impreuna cu ceapa.

Rosia o decojim, apoi o taiem cubulete si o adaugam la ardei si ceapa. Adaugam acum si soia fiarta si scursa de apa, condimentam cu sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca mai departe pe foc pentru a se intrepatrunde aromele si ingredientele petru 1-2 minute, dupa care presaram deasupra patrunjel verde tocat. Tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.

Ansamblare clatite: - (poza 2 din galerie)

Clatitele se vor umple cu cate 1-2 linguri umplutura (depinde cat de mare e clatita), inchidem capetele apoi o vom da prin compozitia de pane pe care il preparam in felul urmator.

Preparare Pane:Se folosesc ultimele 6 ingrediente din lista!

Intr-un vas punem 3 linguri faina, 1 praf de sare, 1 praf piper alb macinat si 1/4 lingurita boia. Adaugam treptat 100 ml apa rece obtinand un aluat ca de clatite. Clatitele umplute se dau prin acest amestec pentru pane,le tavalim prin pesmet dupa care le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos - (poza 1 din galerie)

Clatite umplute de post, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Recomandari