Pui cu masline si cimbru

Pui cu masline si cimbru

Cimbrul este un condiment extraordinar de gustos in combinatie cu maslinele marinate, asa ca vei avea pe masa un preparat de zile mari! Fie ca vrei sa-ti rasfeti persoana iubita, fie ca vrei sa-ti impresionezi prietenii, cu acest preparat nu vei da niciodata gres!

Specificmediteranean
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • usturoi uscat5 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • cimbru7 fire
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • masline negre150 g
  • pui1 bucata
  • sos vinegreta200 ml
  • zeama de lamaie1 bucata
Preparare

Puiul transat se spala bine apoi se tamponeaza de apa cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Se unge cu 1 lingura ulei de masline, apoi se pune apoi intr-o tava mare termorezistenta si se adauga maslinele.

Se amesteca restul de 1 lingura ulei de masline cu sare, sosul Vinaigrette, zeama de lamaie, cimbrul proaspat si cateii de usturoiu, sfaramati si se toarna peste pui.

Se da tava la cuptor pentru 20 de minute la foc iute, apoi inca 40 de minute la foc mic pana se rumeneste bine.

Tips

Se serveste cu cimbru proaspat deasupra.

Recomandari