Ciupercute picante de post

Ciupercute picante de post

Una din retele aparent banale de mancaruri de post se poate transforma imediat intr-o delicatesa daca ingredientele sunt alese cu grija. La indemana si necesitand un timp minim pentru preparat aceste ciupercute picante umplute sunt savuroase si satioase.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ciuperci4 bucati
  • rosie2 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline0
  • busuioc10 frunze
  • sare1 praf
  • ardei gras1 bucata
  • ardei capia1 bucata
  • chilli1 praf
  • ceapa rosie1 bucata
  • piper alb1 praf
Preparare

Ciupercutele se spala bine in doua ape, apoi li se indeparteaza primul strat de pielita si li se rupe piciorusul.

Se toaca marunt ceapa, rosiile, ardeiul gras si ardeiul iute, impreuna cu usturoiul, piciorusele ciupercutelor si ardeiul capia taiat rondele medii.

Se pun la incins cateva linguri de ulei de masline si se calesc bine legumele pana se inmoaie iar ceapa devine sticloasa, adaugandu-se apoi busuiocul tocat marunt, praful de chilli, precum si sare si piper.

Palariile ciupercutelor se umplu cu grija cu amestecul calit apoi acestea se aseaza intr-o tava de aragaz in care am pus hartie de copt si cateva picaturi de ulei de masline.

Se lasa pe foc 15 minute, avand grija sa nu se usuce prea tare.

Tips

Se servesc fierbinti, pana la servire tinandu-se acoperite cu un capac.

Recomandari