Chiftelute de dovlecei
Caietul cu retete ne invita saptamana aceasta sa incercam `Chiftelutele de dovlecei`. Usor de pregatit, acestea reprezinta un aperitiv absolut delicios care va fi apreciat de toti invitatii de la masa. O reteta ideala pentru copiii mofturosi.
Ingrediente
- ou2 bucati
- marar1 legatura
- usturoi uscat2 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- dovlecel1 kg
- faina2 linguri
Preparare
Se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea mare.Se dau cu un praf de sare si se lasa deoparte cateva minute ca sa-si lase zeama.
Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine de tot. Se adauga usturoiul pisat, ouale si mararul tocat marunt.
Se amesteca bine, se adauga faina cat sa se lege compozitia si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca nu au fost scursi bine e posibil sa trebuiasca mai multa faina.
Se iau cu lingura gramajoare de compozitie, se pun in uleiul incins si se aplatizeaza putin. Daca chiftelutele sunt prea groase pot ramane crude la mijloc.
Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti se scot pe servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.
Chiftelute de dovlecei de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com